Familjen Reinfeldt flyttar från Sagerska

Foto: arkiv/magnus wennman
Familjen Reinfeldt Statsminister Fredrik Reinfeldt med sin fru Filippa Reinfeldt, och barnen Gustaf, Ebba och Erik.

avCamilla Sundell

NYHETER

Familjen Reinfeldt måste flytta från Sagerska.

Orsaken är att familjen haft flera problem med sitt boende – bland annat ska statsministern ha fastnat i hissen i en timme.

– De ska evakueras till en vanlig lägenhet i stan, säger Reinfeldts presschef Roberta Alenius till Aftonbladet.

Familjen Reinfeldt har flera problem med boendet i Sagerska. Ett av barnen har haft endast 14 grader i sitt rum och statsministern har fastnat i hissen.

Satt fast i hissen

Enligt Roberta Alenius, presschef hos statsminister Fredrik Reinfeldt, har Sagerska inte renoverats sedan 90-talet.

– När Fredrik flyttade in 2007 målade man om och slipade golven, men den är inte anpassad för en familj med tre barn, säger Roberta Alenius till Aftonbladet.

– Vid ett tillfälle när vi skulle till USA fastnade Fredrik i hissen i en timme. Det läcker från taket, är kallras från fönstren och ett av barnen hade 14 grader i sitt rum i vintras. Det har varit enormt mycket problem.

Harpsund renoveras också

Renoveringen kommer att ske i närtid och beräknas ta minst ett halvår. Under tiden kommer statsministern att evakueras till en lägenhet på Östermalm som kostar 60 000 kronor i månaden.

Även Harpsund kommer att renoveras.

– Harpsund har inte renoverats på 60 år. Det skulle ha stambytts för 10 år sedan, men det har inte gjorts, säger Roberta Alenius.

Renoveringen av Sagerska kommer att kosta 15 miljoner kronor. Kostnaden för renoveringen av Harpsund beräknas vara 17 miljoner kronor.