86-åring hölls inlåst i källare – i 36 timmar

Den 86-åriga kvinnan hölls inlåst i en källartoalett utan varken mat eller vatten i 36 timmar.

Under tiden hade rånarna länsat henne på pengar och guld värt miljontals kronor.

– Det var så kallt på golvet men jag hade i alla fall en liten matta att värma mig med, säger kvinnan till hd.se.

Råndramat inleddes sent på måndagskvällen förra veckan när stormen Simone drog in över Skåne. Tre rånare, två män och en kvinna, bröt sig in hos den 86-åriga kvinnan i Eskilsminne, slog henne och tvingade ner henne till den kalla källartoaletten, skriver hd.se, som först rapporterade om händelsen. Kvinnan var då bara iklädd en tunn pyjamas.

Satt inlåst 36 timmar

Rånarna hittade kassaskåpet där 86-åringen förvarade sina besparingar i form av kontanter, diamanter och guld till värden för miljontals kronor, skriver hd.se.

– De skrek att jag skulle ge dem nyckeln till kassaskåpet men det ville jag inte. Jag hörde hur de letade överallt efter nyckeln men de hittade inte den för jag hade den i fickan, säger kvinnan till tidningen.

Tjuvarna låste då in kvinnan i källartoaletten och bar istället iväg med hela kassaskåpet. I 36 timmar, två nätter, satt den 86-åriga kvinnan i det kalla utrymmet utan varken mat eller vatten.

– Det var så kallt på golvet men jag hade i alla fall en liten matta att värma mig med, säger hon till hd.se.

"Alla besparingar borta"

Hon räddades av en nära vän som blivit orolig när hon inte svarat i telefonen.

– Det som hänt är ju för jävligt. Hur kan någon bara göra så mot en gammal människa? Och nu är alla hennes besparingar borta för alltid för försäkringen täcker inte särskilt mycket. Men hon lever i alla fall och det är trots allt det viktigaste, säger vännen till hd.se.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån och olaga frihetsberövande. Kvinnan mår efter omständigheterna bra.

Publisert: