”Insane” fastnade i luften

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LÄSARBILD

Här sitter åtta personer fast - på 35 meters höjd.

Attraktionen Insane stod stilla på Gröna Lund i 20 minuter.

– Att säkerhetssystemen slår in är ett tecken på att allt fungerar som det ska, säger Annika Troselius, informationsansvarig på nöjesparken.

Vid 13-tiden på fredagen fastnade åtta gäster i Gröna Lunds åkattraktion Insane. De tvingades fast längst upp i bergochdalbanan som är 35,5 meter hög och har beskrivits som nöjesparkens läskigaste. Ett säkerhetssystem hade slagits på och efter 20 minuter kunde gästerna plockas ner.

– Jag har pratat med dem, alla mår bra och vi erbjöd dem mat och vila, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund.

Kommer gästerna att få någon annan ersättning?

– Vi har pratat med var och en på plats och kommer att se till att vi kompenserar dem utifrån exakt vad deras behov är, säger Annika Troselius.

Alla attraktionerna på Gröna Lund har ett säkerhetssystem som slår in när någonting inte är som det ska, för att undvika allvarliga olyckor.

– Att säkerhetssystemet aktiveras är ett tecken på att allting fungerar som det ska, säger Annika Troselius.

Just nu står attraktionen, som har hastigheter i uppemot 60 km/h, still.

– Våra tekniker håller just nu på att kolla varför säkerhetssystemet slagit in. Sedan kommer de att göra en bedömning om huruvida attraktionen kan öppna igen, säger Annika Troselius.

Publicerad: