Nyheter

Mordförsök i centrala Örebro

Av: 

John Granlund

NYHETER

En yngre man sköts ner i centrala Örebro på lördagseftermiddagen.

Skotten avlossades mitt i julruschen och många personer blev vittnen till händelsen.

– Det gick så snabbt, vi försökte lägga på tryckförband men hans puls gick ner och han svimmade, säger Marie Ossbring, 26, som utförde första hjälpen på mannen.

Tipsa | Aftonbladet

Skottlossningen inträffade mitt emot Sankt Nikolaikyrkan och polisen fick larmet klockan 15.26.

Enligt vittnen har två skott hörts.

Vittnen uppger att en gärningsman flydde från platsen till fots.

– Jag skulle gå på bio när vi hörde två skott. Man såg folk springa i väg och sen såg jag en man som sprang i väg längs Drottninggatan mot slottet. Han höll handen i fickan och kutade allt vad han kunde, säger en man som blev vittne.

Sprang från platsen

Enligt uppgifter till Aftonbladet lyckades den skjutne mannen springa ett tiotal meter mot H&M på Drottninggatan där han slutligen föll ihop. Marie Ossbring var på besök i Örebro och hamnade mitt i dramatiken.

– Killen sprang rakt in i och kollapsade över vår barnvagn. Jag försökte få kontakt med killen men han var likblek och svarade inte. Då drog vi upp hans tröja och såg att han blödde jättemycket, säger hon.

Marie Ossbrings väninna är sjuksköterska och såg till att lägga tryckförband med hjälp av klädtrasor från en närliggande affär.

– Min kompis kollade pulsen på honom. Efter ett tag gick pulsen ner och han svimmade. Minuterna fram till att ambulansen kom kändes som en evighet, säger hon.

Hon beskriver händelsen som mycket obehaglig.

– Eftersom kulorna gick rakt igenom honom hade det ju kunnat skada flera. Jag tyckte det var fruktansvärt obehagligt eftersom jag stod där med barnvagn och en liten bebis i, säger Marie Ossbring.

Stort polispådrag

Mannen fördes till Universitetssjukhuset i Örebro. Enligt sjukhuset är hans tillstånd allvarligt men för närvarande inte livshotande. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen vara skjuten i mage och eventuellt höft.

Enligt polisen har mordförsöket koppling till den senaste tidens gänguppgörelser i Örebro.

– Det är en yngre man som är medlem i ett av de två kriminella gängen som bråkar med varandra sedan några veckor som har blivit nerskjuten, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisen i Örebro län.

Ett större polispådrag jagar nu gärningsmannen eller gärningsmännen

– Vi har massa personal på plats, vi hör och säkrar bevis. Det är väldigt mycket personal i gång och det finns mycket folk på platsen att höra, säger Dan Sööder.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: