'Omni ger bäst nyheter i mobilen'

Omni är den bästa nyhetstjänsten i mobilen.

Det menar World Association of Newspapers and News Publishers som utsåg branschens bästa appar och sajter på tisdagskvällen.

– Det känns magiskt, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare.

Nyhetsappen prisades i London på tisdagskvällen och Omni är i gott sällskap. The Guardian vann som bästa nyhetssajt och BBC prisades för hur de arbetar med TV online.

Omni är nyhetsappen som samlar nyheter från både svenska och internationella källor och sedan sammanställer dem i ett flöde.

"Bättre sätt att läsa nyheter"

Utvecklingen av appen började genom att intervjua hur svenska nyhetsläsare konsumerade sina nyheter, berättar företaget i ett pressutskick.

– Ganska snart blev det uppenbart att många inte är riktigt nöjda med dagens nyhetssajter och att det finns andra och bättre sätt att läsa nyheter på, säger Markus Gustafsson.

Avstamp i användarna

Omni lanserades i slutet av 2013 och finns för både Android och iPhone. Förra veckan lanserade man sig också på webben på Omni.se.

– Kärnan i vårt koncept består av två saker: enkelheten och att utgå från användarna i allt vi gör. Vi har egentligen inte haft en jättetydlig idé om själva designen, utan den är resultatet av läsarnas tester och användning, säger Catarina Smedshammar, användbarhetsexpert på Omni.

AFTONBLADET

Publisert: