’Han hade en galen uppsyn’

NEW YORK. Morgonens lektioner skulle just börja.

Då kom 16-årige Alex Hribal stormande genom en korridor och högg vilt omkring sig med två köksknivar.

22 personer skadades, varav fem mycket svårt.

Motivet bakom det senaste i raden av blodiga våldsdåd på amerikanska skolor var sent i natt fortfarande okänt, men strax innan onsdagsmorgonens lektioner skulle börja i Franklin Regional Senior High School i Murrysville öster om Pittsburgh utbröt plötsligt kaos.

"Jag hörde något hände"

Alex Hribal, 16-årig elev på skolan, kom stormande genom en korridor och högg vilt omkring sig med två köksknivar.

– Jag hörde att det hände något bakom min rygg och trodde att ett slagsmål hade utbrutit, men när jag vände mig om såg jag två personer blödande på golvet och han som hade skurit dem rusade vidare, berättar eleven Mia Meixner för CNN.

Hribal hann hugga och skära sammanlagt 21 elever och en vakt innan en lärare tacklade omkull och oskadliggjorde honom, uppger AP.

Han greps strax därefter av polis och sitter nu anhållen.

– Han var inte arg, han liksom bara gjorde det, fast med en galen uppsyn, fortsätter CNN-vittnet Mia Meixner.

Liknande attack i Toronto

– Jag kände honom inte, men vi var ofta på samma lektioner. Han höll sig för sig själv och verkade inte ha några vänner , men jag kan inte påminna mig att han blivit mobbad.

Åtta av de skadade, samtliga mellan 14 och 17 år, fördes till sjukhus och för fem av dem var tillståndet sent i natt kritiskt.

Egendomligt nog inträffade ett liknande dåd bara några timmar senare i en kontorsbyggnad i Toronto i Kanada.

Där skadades fyra personer, två allvarligt, när en kollega som precis avskedats, 47-årige Chuang Li, gick till attack med en kniv eller en sax.

Publisert: