Hatbrott mot pappa "närmare lösning"

1 av 2 | Foto: FÖRSÖKTE KASTA NER PAPPAN FRÅN BRO Pappan och hans ettårige son överfölls på en bro över Hyllievångsvägen i Malmö. Både pappan och hans son blev misshandlade.
NYHETER

Yusupha Sallah, 32, gick med sin 1,5-årige son på en bro över en väg i Malmö.

Där blev han misshandlad av flera personer, som han uppger kallade honom "jävla svarta man" och även dödshotade sonen.

– Vi har fått in nya uppgifter och hoppas kunna slå fast exakt vad som hänt, säger Malmöpolisens Linda Pleym till Aftonbladet.

I början av september blev Yusupha Sallah misshandlad i statsdelen Kroksbäck i Malmö, inför ögonen på sin 1,5-årige son.

Polisen: "Hatbrott"

Polisen uppgav kort därefter att det handlar om ett hatbrott med "otroligt stor likgiltighet".

Nu uppger Malmöpolisen att nya uppgifter kommit in, som gör att fallet kan vara närmare en lösning.

Händelsen skedde då far och son gick på en gångbro över en väg. Där ska de ha mött uppemot tio personer, både män och kvinnor, som ska ha deltagit i misshandeln.

För Aftonbladet berättade Yusupha Sallah att personerna han träffade ska ha sagt: "Din jävla svarta man, jag vill döda dig och din son".

Nya uppgifter

Linda Pleym, polisens pressinforamtör i Malmö, är förtegen men försiktigt positiv kring utredningsläget.

– Vi har fått in en del nya uppgifter. Vi försöker nu fastställa exakt vilka som befann sig på plats och vad de här personerna har gjort, och vi hoppas att de här uppgifterna är så detaljerade att vi kan gå vidare med ärendet.
Utredningen är i ett känsligt läge, så vi vill inte gå ut med vad det handlar om mer exakt än så i nuläget, säger hon till Aftonbladet.
– Vi har en uppfattning om vad som hänt, och behöver ha personer som kan bekräfta det.