Två döda och en saknas i båtdrama

En sportfiskare i 60-årsåldern har hittats död, och två saknas sedan deras båt i hårt väder kapsejsat utanför Mariestad i Vänern. Sjöräddningen har inget hopp om att hitta de båda saknade vid liv.

Sökandet efter männen avslutades tidigt på lördagsmorgonen. De är i 50-årsåldern och hemmahörande i Mellansverige. Sjöräddningen letade med båtar och en helikopter i timmar innan man gav upp hoppet.

– Vi har gjort bedömningen att det inte finns någon chans att hitta några personer vid liv, säger Tobias Nicander, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC).

Den tredje mannen hittades vid midnatt. Han satt då fast i männens halvt sjunkna båt, enligt JRCC. Senare på morgonen uppgav polisen i Västra Götaland att mannen, som är i 60-årsåldern, avlidit.

"Sikten obefintlig”

Han hittades ute vid båten i höjd med Otterbäcken mellan Mariestad och Kristinehamn, enligt Anki Larsson, biträdande vakthavande polisbefäl i Västra Götaland.

Sjöräddningens hypotes är att männens båt kapsejsat i det hårda vädret. Regn, hård blåst och grov sjö bidrog också till att försvåra räddningsinsatsen.

– Sikten från båtarna var nästan obefintlig i mörkret, säger räddningsledaren Lars Blohm till TT.

Hittat en kropp

Polisen tror sig ha funnit en av de två personer som saknas i Vänern, strax norr om Lillön i Värmlands län.

– Helikoptern lokaliserade en kropp vid 12.30-tiden. Kustbevakningen har precis kommit fram till platsen för att bärga kroppen för transport till Mariestad, säger Peter Adlersson.

Sökandet efter den andra personen fortsätter.

TT