Polisen jagar ensam barnrånare i Motala

För andra gången på kort tid rånade ett barn en äldre person i Motala.

I kväll knuffade barnet omkull en kvinna i 70-årsåldern och stal hennes väska.

– Vi är tacksamma för alla upplysningar om det här från allmänheten, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Klockan 17.01 larmade en kvinna i 70-årsåldern polisen. Hon hade blivit bestulen på sin väska utanför sitt hem i stadsdelen Gamla stan i Motala.

– En yngre person har slitit till sig hennes väska när hon var på väg in i porten till bostaden och hon ska ha fallit omkull med sin rullator, säger Fredrik Kliman.

Rånades av en pojke

Ynglingen ska därefter ha försvunnit utom synhåll. Polisen skickade flera polispatruller till platsen, varav en hundpatrull, som sökte igenom området efter vad som man tror är ett barn.

Enligt kvinnan var det en pojke i 5-6-årsåldern.

– Hon uppger att det är en väldigt ung person. Vi är osäker på hur ung personen är men att det är en unge. Det gick väldigt fort i båda fallen, säger Kliman.

Kvinnan fick efter överfallet skjuts av polisen till sjukhus för att undersökas. Det är oklart om hon skadades i samband med rånet.

Ska vara kortväxt

Polisen tar fallet på största allvar och avslöjar att det är andra rånet på kort tid med liknande tillvägagångssätt.

På onsdag kväll rånades en annan äldre kvinna vid samma tidpunkt efter mörkrets inbrott i Gamla stan. Även då fick rånaren, som beskrivs som ett barn, med sig en handväska.

– Motala har inte haft den här typen av problem på ett tag. Det kan finnas ett samband. Vi är därför tacksam för alla upplysningar från allmänheten.

Enligt de utsatta kvinnorna är barnet kortväxt och mörkt klädd.

– Personen sa inget. De här båda offren har blivit totalt överraskade och frånryckta sina väskor.

”Finns iakttagelser”

Det misstänkta barnet är fortfarande på fri fot. Polisen jagade efter honom i flera timmar efter rånet och sökte av området med hund.

Nu fortsätter polisen med inre spaning och har stora förhoppningar om att kunna hitta barnet.

– Vi betar av alla tips som vi får in och hoppas även att det ska finnas iakttagelser från gårdagens händelse. Har vi tur finns det övervakningsfilm att se på eftersom de skedde utanför en butik.

Publisert: