Svensk tagen för fortkörning i Norge - 11 gånger

En svensk 24-åring åkte fast 11 gånger för fortkörning, på samma ställe i Norge.

Mannen döms nu till böter och skyddstillsyn.

– Jag skäms! säger mannen till norska VG.

Det är i en fartkamera i Rælingstunneln som svensken åkte fast under våren och försommaren 2013.

Mannen säger att han inte visste att han blev fotograferad, gång på gång, av den fartkamera i Norge som fäller flest fartsyndare. Under hösten 2013 fick han besked om sina lagöverträdelser. Han önskar att han fått reda på sina förseelser tidigare, innan han hann resa tillbaka till Sverige.

– Det verkar som att den norska staten har försökt att pressa mig maximalt på pengar, i stället för att anmäla mig så att det kunde upphöra, säger han till VG.

”En sympatisk person”

Den elvafaldige fartsyndaren började med fortkörningen den fjärde maj förra året. Han körde då 126 kilometer i timmen genom tunneln där gränsen är 80 kilometer i timmen. Sedan fortsatte det:

Vid alla tillfällena körde han minst 13 kilometer för snabbt förbi fartkameran.

Enligt mannens advokat har 24-åringen förklarat i rätten att han inte såg att någon kamera blinkade. Advokaten, Cato Johannessen, säger också att svensken är en sympatisk person som inte bara har struntat i fartbegränsningen.

”Måste få hjälp”

Tingsrätten i norska Nedre Romerike tycker dock inte att mannen är så sympatisk menar att han handlat oaktsamt vid alla de elva tillfällena. Den dömer honom till skyddstillsyn i 18 dagar och drygt 22 000 kronor i böter.

24-åringen säger till den norska tidningen att han aldrig mer ska köra för fort och att han heller inte tänker åka tillbaka till Norge i första taget.

– Jag fick mindre jobb i Norge än planerat och med den här boten slutade det med att jag har mindre pengar än när jag kom. Jag har inga pengar och måste få hjälp från familj och vänner för att betala boten, säger han till VG.

Hela listan: Datum och hastighet när mannen fångades av kameran

Publisert: