Offret för naziattacken: ’Jag tackar för allt stöd’

25-åringen attackerades av nazister efter en demonstration i Malmö.

Han fick livshotande skador och har legat på intensivvårdsavdelning.

Nu skriver han i ett uttalande att han mår bättre – och tackar samtidigt för det massiva stödet.

25-åringen attackerades av nazister efter en demonstration i Malmö den 8 mars. Han knivskars svårt och har sedan dess vårdats på en intensivvårdsavdelning på Lunds universitetssjukhus.

På torsdagen kunde han lämna avdelningen, enligt ett uttalande som han skrivit på Facebook.

"I går efter 6 veckor på neurologiska avdelningen och 4 operationer, avslutades min intensivvård. Jag har nu förflyttats till ett öppnare sjukhus där jag nu är inlagd med bättre förutsättningar" skriver han i uttalandet.

"Värmen ger mig styrka"

Sedan knivattacken har han fått ett massivt stöd från många olika håll. Grupper har bildats på sociala medier och runt om i landet har organisationer och idrottsklubbar postat bilder och publicerat texter för att visa sitt engagemang.

25-åringen är en hängiven Malmö FF-supporter och en ledande person inom MFF:s supporterförening Supras Malmö. Han är även känd för att arbeta för mänskliga rättigheter och med HBTQ-frågor.

"Vet inte vad jag hade gjort utan all den hjälp och sympati som jag och min familj har fått den senaste tiden. Vägen har kantats av massiva solidaritetshälsningar från vänner, kamrater, fotbollssupportrar och i synnerhet MFF-familjen. Värmen i er handlingskraft och antifascism ger mig styrka." skriver han i uttalandet.

Flera misstänka för attacken

Knivattacken inträffade efter en feministisk demonstration i närheten av Möllevångstorget i Malmö. 25-åringen skadades svårt och låg inledningsvis i koma.

Tre män med kopplingar till nazistiska Svenskarnas Parti greps misstänkta för delaktighet i attacken. Två av dem, en 24-åring och en 27-åring häktades misstänkta för mordförsök. Den tredje mannen släpptes men är fortfarande misstänkt

Ytterligare en man, 30-årige nazisten Andreas Carlsson, misstänks för delaktighet och är internationellt efterlyst.

Publisert: