20 kvinnor vittnar om sexterror

NYHETER

Rättegång mot 45-årig man inledd i Växjö

Den 45-årige mannen terroriserade 88 kvinnor med sexbrev och bilder. En av dem var Malou Hansson, Fröken Sverige 2002.

I dag stod han inför rätta i Växjö tingsrätt.

– Jag blev alldeles kall och rädd, berättade en av kvinnorna i rätten, uppger Smålandsposten.

De första anmälningarna från unga kvinnor kom till polisen i Växjö redan 1999. Men sexterrorn fortsatte i flera år därefter. I november förra året åtalades den 45-årige mannen för att ha ofredat 88 kvinnor med brev och bilder.

Pågår i flera dagar

I dag stod mannen inför rätta i Växjö. Eftersom så många som 20 kvinnor ska vittna mot 45-åringen, kommer rättegången att dra ut på tiden och beräknas pågå i minst fem dagar. Detta trots att mannen erkänt det han åtalats för.

– Jag befann mig i en djup personlig kris, berättade mannen i rätten i dag, skriver Smålandspostens nätupplaga.

Gemensamt för de utsatta kvinnorna är att de synts på tv eller i tidningar. Majoriteten av dem är i 20-årsåldern och bosatta i Kronobergs län, skriver Smålandsposten.

En av de utsatta kvinnorna uppgav i rätten i dag att hon var rädd och att hennes liv förändrades när mannen inledde sin terror mot henne.

Ett av mannens många offer var Malou Hansson, som var Fröken Sverige år 2002. Sommaren 2003 skrev den 45-årige mannen till henne att de hade en framtid tillsammans.

Urklippta porrbilder

Enligt åtalet mot mannen har han hittat kvinnornas adresser i telefonkatalogen. Till somliga kvinnor har han skickat urklippta porrbilder. Han har även beställt sexhjälpmedel i vissa av kvinnornas namn.

I polisförhör har mannen berättat att han fick en kick av att skriva till främmande kvinnor. Hans avsikt ska dock aldrig ha varit att förnedra dem.

Tidigare:

Mia Carron