Nyheter

Raggarbil skenade i centrala Sollefteå

NYHETER

Mejade ner tre personer under cruisingkvällen

Den årliga cruisingkvällen i Sollefteå slutade dramatiskt för tre personer som befann sig på Kungsgatan för att titta på bilar som kryssade genom stan.

När de skulle gå över gatan blev de påkörda av en skenande Chevrolet utan bromsar.

Centrala Sollefteå är kuperat och på Kungsgatan finns en backe där cruising-kortegen kör fram. Vid 22-tiden på lördagskvällen blev tre personer, en kvinna, 20, en man, 20, och en kvinna, 18, nermejade av en Chevrolet Impala som kom farande i hög fart nerför Kungsgatan. De tre personerna var på väg över gatan när de blev påkörda, och Impalan – med tre personer i – körde dessutom på minst en bil till.

Pedalen sjönk

– I förhör har föraren av bilen påstått att han känt hur bromskraften gradvis försvunnit och att bromspedalen sjönk längre ner mot golvet. Bromsverkan försvann enligt utsagan helt när han kom körande på Kungsgatan, säger polisens talesman Leif Hemmingsson till aftonbladet.se.

Föraren och bilens ägare - som var med i bilen - ska inte ha förstått vad som höll på att hända. Inte förrän det var för sent.

För polisen har de berättat om den vådliga skräckfärden bland bilar och gående nerför Kungsgatan. De fick inte hejd på bilen förrän de kunde sladda in på en tvärgata längre ner i backen.

Kördes till sjukhus

De tre personerna som blev påkörda fick föras med ambulans till Sollefteå lasarett. De hade tur och klarade sig med lindriga skador, enligt sjukhuset.

Bilen, en Chevrolet Impala -66, har tagits i beslag av polisen och kommer att undersökas av tekniker.

– Det kan vara på sin plats att uppmana allmnheten – särskilt de som kör i så här gamla bilar – att försäkra sig om att en så viktig funktion som bromsen verkligen fungerar, säger Leif Hemmingsson.

Robert Triches

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter