- Du lever i mitt hjärta

NYHETER

Pappans brev till dottern: Varför?

Foto: MATTIAS CARLSSON
du fattas oss "I mitt hjärta lever du fortfarande som den vackraste och gladaste gumman på denna jord" skriver den 12-åriga flickans pappa till sin dotter. Han lämnade brevet på altaret i Tungelsta kyrka tillsammans med ett tecknat hjärta.

På altaret i Tungelstakyrkan, bredvid bilderna av den mördade 12-åringen, har hennes pappa lämnat två brev och ett tecknat hjärta.

- Till min älskade prinsessa. Jag vet att du är i himmelens bästa rum nu, skriver han.

Flera gånger under gårdagen besökte den tolvåriga flickans pappa Tungelsta kyrka som höll öppet för att ge de sörjande en möjlighet att hedra den mördade flickan.

En nalle, ett ensamt stearinljus och två fotografier av 12-åringen står längst fram i kyrksalen.

Handskrivna brev

I en plastficka ligger två handskrivna brev från flickans pappa.

"I mitt hjärta så lever du fortfarande som den vackraste och gladaste gumman på denna jord. God natt prinsessan min! Vi ses i paradiset!" avslutar han det första brevet.

I det andra brevet ställer han frågan som alla vill ha svar på: Varför?

"Mina ord räcker inte till för att förklara den tomhet och saknad som jag känner just nu. Precis som alltid tänker jag på dig varje minut och varje sekund. Varför? Varför? Varför?"

"Vi ses ju igen"

Pappan fortsätter.

"Vi är fortfarande far och dotter och vi kommer ses igen, det vet jag!!! Många tusen pussar och kramar. Älskar dig så!!"

Också i kyrkans kondoleansbok har fadern lämnat en hälsning till sin dotter som älskade att spela fotboll.

"Hur gick det i matchen? Om jag får gissa blev du matchens lirare så klart. Farväl älskling. Fast vi ses ju igen. Massor av pussar och kramar från mig till dig. Pappa."

Eric Tagesson