Drick vin ur automater

NYHETER

Vinotek med Las Vegas-vibbar

In vino veritas.

Det här känns sådär.

Foto: CASPER HEDBERG
provar olika viner På Terrenos vinotek köper du ett kontantkort och testar viner ur automater.

Man gillar ju själva ordet vinotek. Det antyder ett ställe där förfining och gemyt möts i ett gyllene snitt. Elegant mysighet liksom.

Obekväma stolar

Men Terrenos spretar för mycket åt olika håll. Möblemanget som är stilrent med obekväma barstolar antyder att det är ett ställe där man slinker in för ett glas vin och sedan drar vidare.

Testar olika viner

Men själva konceptet är att man ska testa olika viner, och sånt tar ju tid. Man erbjuder den svenskägda gården Terrenos sex olika viner samt ytterligare cirka 30 sorter.

För att sätta igång köper man ett slags kontantkort och kan sedan få ut 4-centiliters skvättar ur någon av automaterna. Smakproven kostar mellan 10-60 kronor.

Roligast, och säkert alls inte tanken, är att man blir lite Las Vegas-upprymd av automaterna när man trycker fram vinet, och ser sina pengar minska.

Publiken drar också åt två håll. Dels de seriösa som förser sig med både vin och litteratur om druvor och distrikt från lånebokhyllan. Dels gängen som gått dit för att "det är en kul grej" och som kanske blivit lite mer på lyset än vad de planerat.

Brist på musik

Clashen mellan vinsnobbar och firmafest-typer blir mer konstig än spännande.

Båda grupperna torde notera bristen på musik. Det är fullt förståeligt att Terrenos inte vill brassa på med värsta Ibiza-housen.

Men lite klassisk musik har väl aldrig skadat någon?

Terrenos vinotek

Barombudskvinnan