Fixa barnens stuga lekande lätt!

1 av 4 | Foto: Per Björn
Om du har flera barn ska de kunna få plats i lekstugan samtidigt – utan att det blir trångt och laddat för bråk. Ju fler funktioner lekstugan har, desto mer kommer barnen att använda den.
NYHETER

Sommaren är lekstugornas tid. Men det är inte enkelt att få mysigt i en liten stuga. Söndag ger dig de smartaste råden.

Ärligt talat. Drömmer inte även vi vuxna om den där mysiga lekstugan - ni vet den där barnen själva styr? Där de ibland bjuder in till fika, kanske läser en bok eller bara sitter och ritar.

Vi vuxna tycker att det är mysigt att komma på besök. Samtidigt som alla barn älskar att ha en egen vrå, ett ställe som de själva bestämmer över.

Men för att det inte ska bli stökigt, smutsigt och utan mysfaktor efter några dagars intensiv lek måste det vara lätt att hålla ordning i barnens eget lilla hus.

Satsa på smart förvaring, tydligt avgränsade "rum" och mycket mys.

Och självklart fixar du allt detta tillsammans med barnen. Om barnen själva är med och gör fint kämpar de sedan på för att hålla ordning i sitt lilla kryp-in.

Sedan är det bara att hålla tummarna för att du blir inbjuden för att få avsmaka trädgårdens första jordgubbar - ofta plockade innan de är mogna. Eller varför inte på en fika med te och kokosbollar (läs: vatten och rullade jordkockor).

Det är det som gör en riktig sommar.

Tänk mys

När ni väl satsar på lekstugan vill ni förstås att barnen verkligen ska använda den också.

Tänk olika ”rum”

Om du har flera barn ska de kunna få plats i lekstugan samtidigt - utan att det blir trångt och laddat för bråk.

Tänk smart förvaring

Det blir snabbt stökigt i lekstugan. Därför gäller det att ha mycket förvaring.

Sofia Wadensjö Karén

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning