Sparkade ner gäst på krogen

NYHETER

Kändis-
manager anhölls efter sin egen fest

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
attackerades Michael Brinkenstjärna och diskjockeyn Jonas Sjöland anfölls utanför krogen i Göteborg. Sjöland sparkades medvetslös. Brinkenstjärna sparkade en av angriparna mot benet så att denne föll i marken och är nu anhållen för grov misshandel.

GÖTEBORG

Artistfömedlaren Michael Brinkenstjärna sparkade ner en angripare utanför nattklubben.

I går natt anhölls han - misstänkt för grov misshandel.

- Tre idioter förstörde en kanonkväll, säger han.

Julfesten på Valand i Göteborg hade övergått i fylleslag och jätteslagsmål.

De tre angriparna väntade utanför. En av dem sparkade mot huvudet på Jonas Sjöland, dj och kompis till Brinkenstjärna, och han föll till marken under tumultet.

- Jag hörde hur det krasade när den andre hoppade mot hans huvud. Han blödde ur munnen, näsan och öronen, säger Brinken.

Han sparkade - mot sidan av angriparens ben.

- En teknisk spark. Det är inget jag är stolt över idag. Han föll baklänges.

Men sparken kan ha räddat Jonas Sjölands liv. Han fördes medvetslös till Sahlgrenska. En av angriparna fördes också dit med lättare skador.

På scen med Natacha

Brinkenstjärna stod på scenen med Natacha Peyre tidigare under kvällen - för att lansera nya videon och skivan som släpps i vår.

-Tre killar försökte tränga sig upp på vip-hyllan hela kvällen. Jag bad dem vänligt och snällt att gå ner. Då fick jag en rak höger i ansiktet, säger Brinken.

Han beskriver det som "en vanlig dag på jobbet". Tillmälena haglade:

- De kallade mig för jävla idiot och skrek att det jag höll på med var patetiskt, säger "Brinken".

En av tjejerna i sällskapet lyckades få honom att sätta sig ner.

Normalt unviker Brinkenstjärna att gå på krogen.

- Jag brukar gå på Bingo Rimérs julfest och på Valands. Efter det här känns det som det är dags att skaffa livvakt.

Ombads lämna krogen

Men uppgifterna går isär.

Vittnen hävdar att Brinkenstjärna och hans sällskap på åtta personer uppträdde stökigt under kvällen. Till slut ombads de att lämna nattklubben.

Då hade Natacha Peyre redan gått därifrån.

Efter slagsmålet fick Michael Brinkenstjärna följa med till polishuset och anhölls misstänkt för grov misshandel. Han släpptes senare men utredningen fortsätter.

Det har varit en tung tid för Brinkenstjärna. För knappt två veckor sedan dog en av de mest kända profilerna i hans stjärnstall av artister - Micke "Svullo" Dubois. På sin hemsida skriver han:

Avsked till "Svullo"

"Jag är chockad, vi har jobbat ihop under 22 år & plötsligt är du bara borta, tänk alla mil i bil vi tillbringat, alla skratt & skämt som ekat under resornas gång. Varför detta adjö ?? Saknar dig STORT din galning !!"

När Aftonbladet träffade Brinkenstjärna i går eftermiddag var han på väg till nästa jobb med Natacha Peyre - en lussefest i Falsterbo.

Jonas Sjöland var utskriven från Sahlgrenska och skulle ner till Höör och ett jobb som dj på en annan lussefest. Han var full av blåmärken och hade ett djupt sår i munnen.

-Jag har ont och ser för jävlig ut. I min ungdom var jag en buse men numera slåss jag aldrig. Jag har aldrig tidigare fått så mycket stryk, säger han.

"Brinken"...

Pelle Tagesson, Kerstin Danielsson