”Jag ville tysta och skrämma henne”

NYHETER

Niklas Lindgren i nytt förhör inför rättegången i dag

UMEÅ/STOCKHOLM

Niklas Lindgrens minnesbild från natten den 10 december har klarnat.

I ett polisförhör i förra veckan berättade han i detalj hur han våldtog och misshandlade den 51-åriga kvinnan.

Men Lindgren fortsätter att förneka försök till mord.

Under förhöret morgonen den 21 juni låg en karta framför Niklas Lindgren. Med siffran ett pekar han ut var vid Tegsbron han drog ner kvinnan på marken. Med siffran två pekar han ut var en brottningsmatch mellan honom och kvinnan uppstod.

Stora delar av förhöret är sekretessbelagda, men det framgår ändå att Lindgren har en mycket klarare minnesbild över vad som hände natten den 10 december, än vad som tidigare framkommit. Nu beskriver han i detalj hur det sexuella övergreppet gick till.

Tog strupgrepp

Han berättar hur han kastade sig över kvinnan, hur hon hamnade på rygg och hur han själv satte sig grensle över henne. Därefter tog han ett strupgrepp om kvinnans hals med båda händerna.

Förhörsledaren frågar varför. Lindgren svarar "för att kvinnan skrek och för att få tyst på henne".

Lindgren berättar också att han bet kvinnan i örat – men han kan inte minnas att han delvis bet av det.

Tidigare förhör

Förhörsledaren frågar varför Lindgren inte berättat det här tidigare. Lindgren svarar att hans minnesbild har klarnat en del och att han trott att uppgifterna kommit fram i tidigare förhör.

Niklas Lindgren fortsätter förneka försök till mord. Det brutala våldet använde han för att tysta och skrämma kvinnan. Han drevs av sexuellt begär - inte av viljan att döda.

Läs mer

Mia Carron, Johanna Melén