Elev utslagen av pepparspray

NYHETER

Polis och räddningstjänst fick kallas till skola på förmodat gaslarm

Räddningstjänst och polis kallades på fredagseftermiddagen till Tallbohovsskolan i Jakobsberg nordväst om Stockholm där man misstänkte något slags gasutsläpp.

Troligen rör det sig om tårgas eller pepparspray som någon sprutat ut på skolan.

Enligt de första uppgifterna var det tre elever som hade svimmat. Larmet talade om att de hade andats in någon slags gas och därefter tappat medvetandet.

Senare framkom att en elev var avsvimmad och två kräktes när räddningstjänsten kom till platsen.

Larmet kom 12.59 och handlade om att man känt en stickande lukt i en korridor i skolan.

Enligt Leif Sundström på räddningscentralen i norra Stockholm var det troligtvis pepparspray som har sprutats ut i skolan.

– Vi kallade personal både från stationen i Järfälla och även från kem-enheten och de kunde ganska snabbt konstatera att det troligtvis rör sig om pepparspray av samma typ som går att köpa bland annat på internet, säger han.

Enligt SOS Alarm kan det dock även röra sig om tårgas.

Vid 13.40-tiden på fredagen kallades räddningstjänsten från platsen. Polisen finns fortfarande kvar vid skolan liksom ambulanspersonal som tagit hand om de tre eleverna på plats.

– Det blir en utredning på det här, men just nu vet jag inte vad det blir för rubricering. Möjligen kan det bli framkallande av fara för annan, säger Björn Engström Björn Engström på stockholmspolisens länkommunikationscentral till aftonbladet.se.

Sedan skolan vädrats ut kunde eleverna återvända in.

Robert Triches