Ännu en storm på väg i Karibiska havet

NYHETER

Årets orkansäsong har slagit alla rekord

Miami

Ytterligare en tropisk storm, kraftig nog att få ett namn, är under uppsegling i Karibiska havet.

Även detta oväder kan föra med sig livshotande översvämningar och jordskred i Haiti och Dominikanska Republiken, sade USA:s orkancenter NHC på lördagen.

Stormens öga befann sig vid 23-tiden på lördagen svensk tid cirka 20 mil sydsydost om Santo Domingo i Dominikanska Republiken, rapporterar AFP.

Ovädret är det 22:a i ordningen och det medför ytterligare ett problem. Årets orkansäsong har slagit alla rekord och de i förväg bestämda orkannamnen tog slut i och med Wilma, som nu ligger över Yucatánhalvön i Mexiko och väntas röra sig mot Florida på söndagen.

Orkancentret har i stället tvingats ta till det grekiska alfabetet och det nya ovädret har döpts till tropisk storm Alfa.

Alfa väntas inte utgöra något hot mot USA:s olje- och gasanläggningar i Mexikanska golfen och inte heller utvecklas till orkan med vindstyrkor över 33 meter per sekund.

Alfa rör sig mot nordväst med en hastighet av 24 kilometer i timmen. Vindhastigheten var vid midnatt mot söndagen svensk tid 18 meter i sekunden, uppgav NHC enligt Reuters.

TT-Reuters