Polisen räddade hund ur bil – ägaren åtalas

avMalin Wigen

Det var i somras som en förbipasserande såg en hund i en varm bil och polisen kallades till platsen, nu har ägaren åtalats.

Det var i juni som en person gick förbi en parkerad bil i Arvika och såg att en hund var instängd. Personen i fråga kontaktade polisen som var på plats cirka tio minuter senare. Bildörren var olåst och de kunde få ut hunden snabbt, skriver Expressen.

– Det står att hunden upplevdes som apatisk och låg på golvet framför passagerarplatsen. Patrullen försökte locka ut hunden ur bilen, men den fick lyftas ut, säger Niclas Wargren, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Karlstad, till tidnigen.

Nu har han åtalat hundägaren vid Värmlands tingsrätt, mannen är misstänkt får brott mot djurskyddslagen.

Temperaturen i bilen kunde ha överstigit 25 grader, står det i stämningsansökan, samt att mannen brustit i tillsynen av sin hund.

– Det är lite oklart hur länge hunden har varit i bilen, men mannen lämnade den tillräckligt länge för att det skulle bli varmt och jobbigt för den.

Foto: TT
Hunden räddades ur den varma bilen.

Men den misstänkte mannen förnekar brott, skriver Expressen.

– Han tyckte väl inte att han varit borta tillräckligt länge och att han hade lämnat rutan öppet. Det var anmält som djurplågeri, men jag tycker inte det går att visa att det var något uppsåt utan det var mer en vårdslöshetsgärning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arvika

Hundar

Bilar