Stulna apan Abuna har fått återvända till regnskogen

avTT

NYHETER

Den stulna Goeldisapan Abuna blev rikskänd när hon stals från Universeum. Hon hittades till sist och sattes i karantän – nu har hon fått återvända till Universeums regnskog.

Hon har tvingats sitta i karantän sedan hon hittades på en hamburgerrestaurang i Västra Frölunda i slutet av augusti. Men nu har Abuna fått återvända till regnskogen på Universeum i Göteborg.

Den lilla Goeldisapan blev en riksnyhet när hon stals den 29 augusti. Redan samma kväll hittades hon dock igen, stressad och lite uttorkad men utan fysiska skador.

1 av 3 | Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Goeldisapan Abuna, som stals i slutet av augusti, har till slut fått återvända till regnskogen på Universeum i Göteborg.

För att säkerställa att hon inte drabbats av några smittor under sin ofrivilliga utflykt har Abuna fått sitta i karantän efter stölden. Hon friskförklarades nyligen och har i väntan på återkomsten till regnskogen fått bo i ett hägn tillsammans med några silkesapor.

Riktigt hur goeldisapan hamnade på snabbmatstället är oklart. Det finns en del vittnesuppgifter, bland annat om en man i dunjacka, men förundersökningen om den misstänka stölden lades senare ner utan att någon aptjuv identifierats.