Brevbomberna i USA

Cesar Sayocs bil en rullande hyllning till Trump

Av: 

Jenny Rydberg

NYHETER

Under fredagen greps 56-årige Cesar Sayoc, misstänkt för att ha skickat tretton bomber till Trumpkritiker och demokratiska politiker.

Bilderna på hans vita van, som är täckt med dekaler som hyllar Donald Trump, fick snabbt en stor spridning i sociala medier.

Strax efter att Cesar Sayoc gripits livesände amerikanska tv-kanaler från en parkeringsplats där den misstänkte mannens vita van täcktes med ett blått plastöverdrag.

Men det som gick att skymta under överdraget har blivit en snackis och sociala medier har fyllts med bilder på personer som själva har sett och fotograferat bilen tidigare.

Bilen är nämligen täckt med dekaler – och är en rullande hyllning till den nuvarande presidenten. Alla fönster, förutom fönstret vid förarsätet, har fyllts med klistermärken.

Bilder på brevbombsmottagare

På dekalerna finns bland annat bilder på Trump och vicepresidenten Mike Pence som visar tummen upp. Bilens fönster har också en dekal som föreställer en bild där Trump står på en rullande pansvarvagn.

Men bilen har också bilder på och referenser till personer som har fått bomber skickade till sig, som till exempel den förre presidenten Barack Obama och Trumpkritikern Maxine Waters. Det finns också en bild på Hillary Clintons ansikte, som syns genom ett vapensikte.

En dekal med texten ”CNN sucks” syns också på bilen. Flera dekaler har också sportreferenser, bland annat till fotboll och MMA.

Nu är Cesar Sayoc misstänkt för fem federala brott, bland annat för att ha skickat explosiva föremål med post.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Cesar Sayoc, 56, har gripits efter USA-bomberna

ÄMNEN I ARTIKELN

Brevbomberna i USA

USA

Bilar

Donald Trump

Brott

AB Voice