Två förda till sjukhus efter kollision

Väktarbilen kolliderade natten mot söndag kraftigt med en större personbil med tillkopplad släpkärra på E45 i Fagerås utanför Kil.
Väktarbilen kolliderade natten mot söndag kraftigt med en större personbil med tillkopplad släpkärra på E45 i Fagerås utanför Kil.

Två personer har förts till sjukhus med okända skador efter att en väktarbil kolliderade med en personbil med släpkärra strax efter midnatt.

Olyckan inträffade vid en korsning mellan riksväg 62 och E45 i Fagerås norr om Karlstad.

Väktarbilen blev kraftig demolerad.
– Förarna är förda till centralsjukhuset, säger Bo Jansson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Larmet inkom till polisen klockan 00.21, natten mot söndag. Väktaren och bilföraren i den andra bilen fördes under natten till sjukhus med okända skador.

– Förarna är förda till centralsjukhuset i Karlstad. Jag vet inget om skadeläget annat än att patrullen har uppgett att båda var vakna när de fördes till sjukhus, säger Bo Jansson, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Under söndagen framkom det att ingen av de inblandade hade drabbats av allvarliga skador.

– Skadeläget ska vara bedömt som lindrigt,  säger Jan åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland, till NWT.

Det rör sig om en väktarbil och en större personbil med ett tillkopplat släp. Väktarbilen blev helt demolerad i kollisionen.

Under natten var det oklart vad som orsakat olyckan.

– Vad jag förstått efter att ha pratat med patrullen på plats så ska en bil ha kommit norrifrån och en söderifrån och olyckan inträffat på E45 när en av bilarna skulle svänga vid påfarten mot Kil.

Vägen var inledningsvis helt avstängd till följd av olyckan.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN