Försökte köra in i tre personer - smet från platsen

avEbba Thornéus

Natten till måndag försökte en bil medvetet köra på tre personer i centrala Vänersborg. En av personerna fick föras till sjukhus. Föraren ska ha smitit från platsen. En person är anhållen medan ytterligare en misstänkt är på fri fot.

Det var vid 23.40-tiden på söndagskvällen som en personbil medvetet körde in i tre personer på Belfragegatan i Vänersborg uppger Ttela. Två av personerna lyckades hoppa undan medan den tredje blev överkörd av bilen. Han ska ha träffats med sådan kraft att han slungats upp på bilens motorhuv.

Inga livshotande skador

Polis och räddningstjänst larmades till platsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska mannens skador inte vara livshotande. Föraren ska ha smitit från platsen. Under måndagen ville polisen dock inte delge fler detaljer.

– Vi har vissa uppgifter att gå på, men ingenting som vi vill gå ut med i nuläget, säger Mattias Hasselström till Ttela.

En anhållen

Under natten till tisdag anhölls en man i 25-årsåldern, misstänkt för grov misshandel och två fall av försök till grov misshandel.

Ytterligare en person ska ha suttit med i bilen och söks nu av polis.

– Det finns ytterligare en person som är skäligen misstänk men som är på fri fot, säger kammaråklagare Eva Johnsson.

Enligt polisen i Trollhättan ska även ett hämtningsbeslut av två personer fattats under tisdagen.

Något som Eva Johnsson inte vill kommentera.

– Vi kommer inte att kommentera utredningen ytterligare då förundersökning pågår.

ARTIKELN HANDLAR OM