Clown skrämde hundägare – då attackerade hunden

Foto: TT
Hunden gick till attack när en man i clownmask skrämdes.
NYHETER

En person var ute med sin hund när de blev skrämda av en man som var utklädd till clown – då gick hunden till attack, skriver Jönköpings-Posten.

Vid tiotiden på onsdagsförmiddagen blev polisen kontaktade av en hundägare som blivit jagad av en man var utklädd till clown.

Det hela inträffade i en skogsdunge bakom en bensinmack i Sunhultsbrunn i Aneby kommun.

– Hunden gjorde då instinktivt utfall och bet mannen. Mannen ska ha flytt från platsen i riktning mot en återvinningsstation, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.

Enligt signalementet ska mannen haft på sig clownmask, jeans, stor svart jacka och vita gympaskor. Polisen har letat men inte hittat mannen. I och med att hundägaren blev rädd utreds händelsen som ofredande, skriver Jönköpings-Posten.

Polisen söker vittnen

Anmälningar om clownattacker har minskat enligt Fredrik Kliman och det här ska vara den första anmälan av denna sort i regionen på ett bra tag. Nu söker polisen vittnen gällande den utklädde mannen.

– Har man sett någon klädd enligt signalementet gå mot eller från macken så vill vi veta det, vet vi var han kom ifrån kan det kan hjälpa oss att hitta honom. Vi vill också veta om man har sett någon med en skada på handen eller armen, säger Fredrik Kliman till Jönköpings-Posten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Aneby