Uppgifter: Romney kan bli ny utrikesminister

Mitt Romney och Donald Trump innan den ödesdigra valnatten...
Mitt Romney och Donald Trump innan den ödesdigra valnatten...

NEW YORK.

Förre presidentkandidaten Mitt Romney har varit en av Donald Trumps mest högljudda kritiker.

Ändå kan han erbjudas ett drömjobb.

Enligt NBC överväger Trump att utnämna Romney till utrikesminister.

Donald Trump har gjort sig många fiender genom åren.

En av dem är den republikanske politikern Mitt Romney.

Romney, som kandiderade 2012, är uppskattad inom det republikanska partiet och valde att inte ställa sig bakom Trumps kandidatur.

I stället gick han till verbal attack och kallade bland annat Trump för en bedragare. Trump har i sin tur hånat Mitt Romney för valförlusten 2012

Uppgifter i amerikansk media tyder nu på att Donald Trump kan tänka sig att rekrytera från fiendelägret när han ska utse sin kabinett.

Uppgift: Tilltänkt utrikesminister

Enligt både Fox News och CNN kommer Trump och Romney att träffas under helgen. Enligt källor ska de prata om styrandet av en nation – och om en potentiell ministerroll för Romney.

Enligt NBC överväger Trump att utnämna Mitt Romney till sin utrikesminister vilket är vad mötet ska handla om, enligt en källa nära den nyvalde presidenten.

Beskedet lär komma som ett dråpslag för Rudy Giuliani, New Yorks forne borgmästare som varit lojal mot Trump under kampanjen. Han pekades först ut som potentiell justitieminister men uppgav senare att han inte var intresserad av den rollen.

Giuliani kan petas

Enligt uppgifter i flera medier var det i stället jobbet som utrikesminister som Rudy Giuliani övervägdes för och hade siktet inställt på.

Som konsult har Rudy Giuliani anlitats av utländska regeringar och uppgifter i amerikansk media gör gällande att det skulle kunna innebära en intressekonflikt om han skulle bli USA:s näste utrikesminister.

Mitt Romney är inte den ende forne fienden som Donald Trump valt att sträcka ut sin hand till. Tidigare i veckan mötte han Texassenatorn Ted Cruz som han gick hårda duster mot under primärvalskampanjen.

Cruz: Ser fram emot att arbeta

I en upptrappning av bråken blandade de in sina fruar. Allt detta tycktes vara glömt när Cruz åkte till Trump Tower för ett personligt möte med den nyvalde presidenten.

Ted Cruz pekas i amerikansk media ut som en potentiell justitieminister. Han har inte velat kommentera en eventuell roll i kabinetten.

– Jag ser fram emot att arbeta med den nye presidenten i den kapacitet jag bäst kan försvara de principer jag blivit vald till att försvara, säger han till Fox.

 PLUS:  USA – efter valet

Elektorsrösterna är nyckeln – vi förklarar USA:s valsystem

Publisert: