Man svårt skadad av stickvapen på Lidingö

Av: Niklas Svahn, Sebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

En man har attackerats och fått svåra stickskador i bålen på Lidingö. Han har förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Man har inlett en förundersökning på försök till mord, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm.

En man i 40-årsåldern fick svåra skador och fördes till sjukhus efter att ha attackerats på en adress på Lidingö utanför Stockholm.

Polisen fick in larmet klockan 00.27 och skickade flera patruller till platsen. En ambulanshelikopter var först där och landade mitt bland husen, säger en boende som Aftonbladet varit i kontakt med.

– Man hörde hur det började mullra och sedan gick de rakt ner på ett jättelitet område, säger den boende.

Misstänker mordförsök

Polisen uppger att mannen fått skador i bålen och förts till sjukhus i helikoptern.

– Det är en person som har blivit skadad av något stickvapen. Troligtvis har det hänt inomhus. Man har inlett en förundersökning på försök till mord, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Polisen söker i området efter någon som kan ligga bakom brottet men har ännu inte gripit någon.

– Vi vet ju inte riktigt vad vi ska söka efter men vi är där med hundpatrullter. Det är lite oklart var det hänt, säger Mikael Pettersson.

”Goda förutsättningar för uppklarande”

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren är mannens skador inte livshotande.

– Vi har hunnit hålla ett kortare förhör med honom. Det finns goda förutsättningar för ett uppklarande, säger han på måndagen.

Tekniker undersöker

Polisen spärrade av adressen och undersökningstekniker finkammade huset. Den boende som Aftonbladet pratat med säger att polisen gick runt i området samt i huset och letar.

– Det var alldeles nyligen som de gick runt här och lyste med ficklampor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN