Kraftig ökning av bilbränder i Malmö

Foto: Ännu en bil eldhärjades i Malmö natten till onsdag.
NYHETER

Antalet utomhusbränder i Malmö har gått ner de senare åren – men bilbränderna har under sommaren skjutit i höjden.

På tisdagskvällen rapporterades om brinnande bilar för tredje kvällen i rad, och under den senaste månaden har hela 64 fordon brunnit, skriver Svenska Dagbladet.

Malmö har den senaste tiden sett flertalet bilbränder. I måndags brann sex bilar, i stadsdelarna Rosengård och Kroksbäck. Och på tisdagskvällen sattes ytterligare sju bilar i brand.

Det första larmet inkom vid 22.26, varpå polis och räddningstjänst skickades till Delsjögatan. Strax innan 23-tiden brann en bil vid Stationsområdet och ännu lite senare stod en skåpbil i lågor på Norgbergsgatan på Sofielund, skriver Sydsvenskan. En fjärde brand utbröt på Sörbäcksgatan i Kroksbäck och spred sig till en annan bil som stod parkerad bredvid. Enligt uppgift till tidningen söker polishelikopter under natten efter gärningsmän på Rosengård.

Sextiotal bilbränder på en månad

Enligt Räddningstjänsten Syd har 64 fordon brunnit under perioden 1 juni–9 augusti, skriver Svenska Dagbladet. I stort sett samtliga fordonsbränder har bedömts vara anlagda. Hälften av dessa har funnits i stadsdelen Rosengård.

– Det har varit allt för många bilar som har brunnit på kort tid. Men det är inte bara i Rosengårdsområdet det brinner, det måste betonas, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig på polisen, till Sydsvenskan.

Vid 02.30-tiden natten till onsdag larmades polisen om att ytterligare två bilar brann i Rosengård, skriver polisen på sin sajt. Denna gång på en parkering på Hårdsväg. Två yngligar ska ha sätts lämna platsen på moped.

En halvtimme senare eldhärjades ännu en bil på Ramelsväg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott