Linns barn ska stoppa fartdårar

NYHETER

Linn Bark, 27, tröttnade på fartglada bilister i villaområdet i Hallstahammar. När kommunen inte gjorde tillräckligt valde hon att sätta upp egna ”varningsskyltar”.

– När jag berättade om att jag skulle rita en figur så sa den äldsta ”kan vi inte ha en bild på mig?”.

Foto: Linn Bark.

Med hjälp av gammal plywood, trasiga regnbyxor och en sönderklippt reflexväst har Linn Bark i Hallstahammar tillverkat varningsdockor som ska få bilister att sakta ned.

Dockorna, som är utklippta efter sonen Elliot, 6, bär på varsin skylt med texten:

Kör sakta – jag är värdefull”.

”Den yngsta ville också vara med”

De pryds dessutom av Elliot och fyraårige brodern Olivers ansikten.

– När jag berättade om att jag skulle rita en figur så sa den äldsta att ”kan vi inte ha en bild på mig?”. Då ville givetvis den yngsta också vara med, han vill göra allt som storebror gör, säger Linn.

Hon hörde av sig till kommunen om bilister som kör alldeles för fort i villaområdet men tyckte inte att hon fick tillräcklig gehör. Istället gjorde de en trafikmätning mitt i sommar när trafiken är betydligt mindre.

– Det är så fruktansvärt mycket bilar som passerar i vårt område och de kör så fort.

Gillas av tusentals

Efter att ha tillverkat varningsdockorna lade hon upp en bild på dem i Facebookgruppen ”Återbruka mera” där hon fått tusentals gilla-markeringar.

– Mestadels är det positivt men det finns de som är negativa. Några tror att man hajar till och kanske kör in i något annat. Men det tycker jag verkar väldigt konstigt.

Har du tänkt på att någon kanske tycker dockorna är läskiga om man går förbi på natten?

– Är det så att någon går förbi på natten kan de gott få bli lite rädda, det skiter jag i. Det känns inte så farligt, säger hon och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM