Margareta, 86, fick ursäkt av rånarna – och läxade upp dem

Foto: Margareta fick sin ursäkt av rånarna.
NYHETER

I våras blev 86-åriga Margareta av med sin väska när hon satt på en parkbänk. Nu har hon fått sin ursäkt av gärningsmännen, skriver P4 Skaraborg.

–  Ja, det är skönt. Nu ska jag hem och sedan ska jag iväg till kören, säger hon till radiokanalen.

I våras var det två yngre män som tog pengar av noga utvalda offer – äldre kvinnor med käpp eller rullator. De ska ha kommit över flera tusen kronor i kontanter.

Nu, fem månader senare, har de mött sina offer i rättssalen. I torsdags erkände de och bad var och en av offren om ursäkt –  en som fick sin ursäkt var 86-åriga Skövdebon Margareta

– Det kändes väl bra. Jag blev tacksam, jag fick en ursäkt av båda, säger hon till P4 Skaraborg.

Var inte skrämd – men förbannad

Det var på Kristi Himmelfärdsdagen när Margareta hade satt sig på en bänk med sin rullator som gärningsmännen plötsligt dök upp. De tog hennes väska och försvann. I sitt vittnesmål tillbakavisar hon att hon var skrämd och chockad vilket stod i tidningen: ”Jag var så schåen heller, jag var förbannad!”.

Även om hon inte är så skärrad har brotten påverkat två andra offer. En av de vågar inte längre gå ut på egen hand, enligt P4 Skaraborg.

Gav de åtalade en tankeställare

Margareta, som inte tänker låta det här påverka hennes vardag, ställde en fråga till de åtalade som kanske gav dem en tankeställare.

– Skulle ni ha agerat likadant gentemot er mormor eller farmor? Det såg jag ju att de reagerade.

Nu kan hon återgå till sitt vanliga liv.

–  Ja, det är skönt. Nu ska jag hem och sedan ska jag iväg till kören, säger hon till P4 Skaraborg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott