De ordnar bal – för allas lika värde

Foto: Mimmi Husein
Assistenterna Lina Fridlund och Mimmi Husein har hjälpt, bland andra, Asta Sigurdardottir, Charlotte Bergh, Petricia Jönsson och Bjarnrun Tomasdottir att ordna balen.
NYHETER

Gymnasiesärskolan i Kristianstad bestämde sig för att ordna en egen bal – för allas lika värde.

– Även de här eleverna ska få känna sig speciella och gå på röda mattan, säger assistenten Mimmi Husein till Aftonbladet.

För eleverna på gymnasiesärskolan Söderport i Kristianstad nalkas snart studenten. Men i stället för att gå på den vanliga balen tillsammans med de andra gymnasieskolorna i staden bestämde sig eleverna för att ordna en egen bal – för allas lika värde.

– Vi jobbar ju med allas lika värde på skolan och då har vi verkligen försökt visa att även de här eleverna ska få känna sig speciella och gå på röda mattan. Men alla elever känner inte att de vågar följa med till den stora balen i staden och dessutom är det ganska dyrt. Så när några elever kom på idén med att göra en egen bal tyckte vi att det lät suveränt, berättar Mimmi Husein för Aftonbladet, som tillsammans med Lina Fridlund hjälpt till och stöttat eleverna.

”Bal för allas lika värde”

En balkommitté har så satt sig ned och helt själva bestämt hur de vill ha sin bal och därefter sökt sponsorer.

– Eleverna har jobbat så enormt mycket och varit så engagerade. Och det är så kul att se att så många från staden ställer upp! De har fått ihop blommor, en trerättersmiddag, fotograf och en röd matta.

På skolan går 23 elever och till balen är alla välkomna – inte bara avgångseleverna.

– Men självklart ska vi fira dem lite extra! säger Mimmi.

ARTIKELN HANDLAR OM