17-åriga Emilie försvunnen i tio dygn

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen på Sydsjälland: ”Tror inte hon försvunnit av fri vilja”

1 av 3

Den 17-åriga danska flickan Emilie Meng har varit försvunnen i tio dygn.

Nu befarar polisen det värsta.

– Vi tror inte att hon försvunnit av fri vilja. Det kan inte uteslutas men det framstår som mer och mer osannolikt, säger utredningsledaren Marianne Roed på polisen i Sydsjälland till Aftonbladet.

Emilie Meng, 17, från staden Korsør på sydvästra Själland försvann natten till söndagen den 10 juli. Hon ankom till tågstationen i Korsør vid 4-tiden på morgonen tillsammans med två väninnor.

De hade varit i Slagelse och på en film från tågstationens övervakningskameror kan man se hur de lämnar stationen i olika riktningar.

Det är det sista spåret efter henne, säger poliskommissarie Marianne Roed som leder utredningen.

Spårlöst försvunnen

Polisen misstänkte inledningsvis att Emilie skulle ha gått tillbaka till stationen och tagit ett annat tåg mot Köpenhamn, något hon enligt polisen tidigare gjort, men det finns inga bilder från några övervakningskameror som bekräftar detta.

Man har parallellt utrett vilken väg hon kan ha gått från stationen till sitt hem i centrala Korsør. Under utredningens gång har polisen fått tips om att hon ska ha setts på en bro i staden men tipset kunde senare avfärdas. Det handlade om en annan person som hade observerats.

Polisen efterlyste en ung man med studentmössa och en cyklist som rört sig i området, och som möjligen kunde ha sett Emilie, utan resultat.

Ingen hade observerat 17-åringen.

Tror inte hon är Sverige

Emilie Mengs telefon slocknade under natten och har inte gått att pejla. Hennes kontokort har heller inte används sedan natten hon försvann.

Polisen har bland annat använt sig av dykare i eftersöket. De har finkammat hamnen i Korsør, som ligger på vägen mellan stationen och Emilies hem, men dykarna har inte hittat några som helst spår efter flickan.

Utredarna har sedan försvinnandet fått in hundratals tips men inget av dem har lett till något genombrott.

– Vi kontrollerar allt som kommer in, säger Marianne Roed.

Emilie Meng är efterlyst i hela Danmark men man har ännu inte bett sina svenska kollegor om hjälp.

– Nej, det har ännu inte varit aktuellt. Vi har i nuläget inte någon anledning att tro att hon försvunnit så långt bort.

Tusentals engagerade i ärendet

Försvinnandet har också engagerat många frivilliga som finkammat Korsør med omnejd. Bland annat med hjälp av hundar.

Missing people i Danmark är också engagerade i ärendet. Man har hittat flera saker i de olika eftersöken men i nuläget har polisen inte kunnat koppla några av fynden till Emilie Meng.

De frivilliga har startat Facebookgruppen ”Eftersøgningen af Emilie Meng”. Under onsdagen hade över 20 000 personer gått med i gruppen.

Enligt danska medier arbetar den danska polisen utifrån tre teorier. Den första teorin är att 17-åringen försvunnit av fri vilja, en teori som enligt polisen blir mer och mer osannolik.

– Jag har inte fått något intryck av att hon är en flicka som försvinner utan att tala om var hon är någonstans, men vi kan ju inte avskriva det, säger spaningsledaren Marianne Roed.

De andra två teorierna är att Emilie Meng antingen råkat ut för en olycka eller blivit utsatt för ett brott.

Publicerad: