Ungdomsfest spårade ur i Östersund: ”Ren misär”

1 av 2

avNiklas Eriksson

NYHETER

En fest på Bringåsens bygdegård i Östersund har avslutats av polis.

Tusen ungdomar uppskattas ha befunnit sig på tillställningen som polisen beskriver som ”ren misär”.

– Vi förstår att polisen stängde ner, säger en festdeltagare till ÖP.

Polisen uppger att ungdomarna som samlats för att festa på Bringåsens bygdegård under fredagskvällen varit i 15- till 17-årsåldern. Och enligt patrullerna på plats var många mycket berusade och polisen ska ha fått många samtal om störningar från tillställningen.

”Det gick snett”

”Fyra polispatruller skickades till platsen och de kunde fort konstatera att det rådde ren misär på platsen med fulla ungdomar som låg i buskarna” skriver polisen i Jämtland på sin hemsida.

– Den här lokalen är en bygdegård där gymnasieföreningar brukar ha festligheter. Fast i kväll gick det lite snett. Det var väldigt mycket berusade ungdomar där, säger Tommy Nilsson, befäl vid polisen i region Nord, till TT.

Stängde festen

Ett flertal ambulanser fick också skickas till platsen då flera av ungdomarna visade tecken på alkoholförgiftning, skriver polisen som uppskattar att tusen ungdomar varit på festen. Enligt kommunen har lokalen där ungdomarna huserade kapacitet för 150 personer.

Vid 23.30 beslutades att festen som enligt ÖP arrangerades av samhällsklassernas förstaårselever vid Jämtlands gymnasium Wargentin skulle stängas.

– Vi förstår att polisen stängde ner för det var mer folk här än det borde vara, säger en elev till tidningen.

– Vid 23 var det jättemycket folk. Inget bråk bara mycket folk.