Äntligen – nu får tjejer också jobba

NYHETER

Google introducerar arbetande tjejemojis

1 av 3

När man hittills velat använda emojis har det funnits en tydlig uppdelning: män arbetar och kvinnor fixar håret. Men nu vill Google ändra på det och introducerar 13 emojis där även tjejer får yrken.

Google har avslöjat sitt nya förslag på 13 nya emojis – med arbetade kvinnor. Tidigare har emojis haft en tydlig uppdelning mellan arbetande män och kvinnor som... fixar håret.

– Var du än tittar så får kvinnor bättre synlighet och erkännande än någonsin förut. Är det då inte dags att också våra emojis reflekterar en verklighet där kvinnor spelar en nyckelroll i varje del av livet och inom alla yrken? skriver utvecklarna i ett uttalande.

Nästa steg: könsneutrala emojis

I de nya figurerna syns nu kvinnor som forskar, svetsar och är läkare. Utvecklarna hoppas att deras nya emojis blir en del av det internationella standard-utbudet så att de ska finnas på alla enheter och operativsystem.

Det reflekterar dessutom emoji-användandet där en ny studie visar att 78 procent av kvinnorna använder emojis, jämför med 60 procent av männen.

Utvecklarna säger att nästa steg är att skapa könsneutrala symboler.

– Vi förstår vikten av att ha en inkluderande representation av alla människor i våra emojis, oavsett om de identifierar sig med ett specifikt kön eller inte, säger utvecklarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Google

Emoji