Tolv kilo kött och tio kilo pommes frites

NYHETER

Restaurangchefen: ”Godare än oxfilé, jag lovar”

1 av 2 | Foto: Ismail Mattis rekordhamburgare är en riktig bjässe.

Tolv kilo kött och tio kilo pommes frites.

Det är huvudingredienserna till Ismail Mattis superhamburgare.

– Grabbarna rensade fatet. Den var godare än oxfilé, säger han till Aftonbladet.

Varje vecka kommer ett gäng killar som tränar i närheten till Wild Western Burgers i Eskilstuna. I söndags serverade restaurangchefen Ismail Matti dem en riktig brakmåltid.

– De hade sagt att de ville ha något speciellt, så jag gav dem något speciellt, säger han till Aftonbladet.

Tolv kilo kött

Hamburgaren som Ismail serverade innehöll bland annat tolv kilo kött, tio kilo pommes frites, lökringar, green onion-dressing, chipotledressing och jalapeños. Trots den minst sagt mastiga måltiden blev det ingenting över.

– Det var tio grabbar som åt och de rensade fatet. Den var godare än oxfilé, jag lovar, säger Ismail Matti.

Den som blir hungrig av att läsa den här texten är välkommen att beställa den, men man måste säga till två dagar i förväg.

Vad kostar den?

– Den kostar 5 000 kronor. Grabbarna fick ett specialpris, 4 000, och då ingick läsk så klart.

Siktar på 100 kilo

Wild Western Burgers har serverat flera hamburgare i storleken jättestor förut. Trots att helgens hamburgare var rekordstor är Ismail Matti inte nöjd.

– I sommar ska vi göra en med 20 kilo kött. Sen siktar vi på 100 kilo, säger Ismail Matti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Hamburgare