Facebook

Dottern grät – mamman ombads lämna affären

Av: 

Frasse Levinsson

NYHETER

Nu slår Sammi Ovington, 23, tillbaka på Facebook

En brittisk mamma blev tillsagd att lämna ett köpcentrum för att hennes treåriga dotter med autism grät okontrollerbart.

Nu slår hon tillbaka mot butikspersonalen och de andra kunderna på Facebook.

Häromdagen tog den brittiska mamman Sammi Ovington, 23, sin treåriga dotter Skye, som har autism, till ett köpcentrum i Surrey strax utanför London. Men besöket blev för mycket för dottern, som började gråta hejdlöst.

Enligt Sammi Ovington bad personalen henne då att ta sin dotter utomhus tills hon lugnat ner sig. Nu har hon skrivit ett Facebookinlägg där hon slår tillbaka mot personalen.

”Jag förstod att folk stirrade på mig, men jag var förbluffad över att folk faktiskt hade mage att komma fram till mig och be mig kontrollera mitt barn” skriver hon.

Ovanlig sjukdom

Sammi Ovington skriver dessutom att hon blev kallad oansvarig av en annan kund eftersom hon lät sin dotter äta något pappersliknande. Men i inlägget förklarar Sammi att dottern lider av den ovanliga sjukdomen Pica, som gör att hon har ett impulsivt och okontrollerbart behov av att äta saker som inte är mat.

”Ibland går det inte att lugna henne”

Inlägget har delats över 2 000 gånger och Sammi Ovington hoppas på att det ska öka medvetenheten om hur det är att ha ett barn med autism.

– Ibland kan jag bara inte lugna ner Skye och i sådana stunder känner jag mig lite bortkommen. När folk stirrar vill jag bara sjunka genom jorden, säger Sammi Ovington till Daily Mail.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Facebook

London

England

Autism