Polis lurades i fälla – sköts efter larm om bilinbrott

NYHETER

Flera polisattacker i USA

1 av 10

Utöver dådet i Dallas har poliser i delstaterna Tennessee, Georgia och Missouri attackerats i efterdyningarna av den senaste tidens uppmärksammade dödsskjutningar av svarta.

I Valdosta i Georgia besköts en polis efter att ha ryckt ut på ett larm om ett bilinbrott – ett larm som den misstänkte skytten själv ringt in.

Polisen Randall Hancock ryckte på fredagsmorgonen lokal tid ut på ett larm om ett pågående bilinbrott vid ett lägenhetshus i Valdosta i delstaten Georgia. När han kom till platsen träffades han av ett flertal skott, rapporterar AP.

– Han ringde på polisradion och skrek efter uppbackning, säger Brian Childress, polischef i Valdosta.

Hancock besvarade elden och även den misstänkte gärningsmannen ska ha träffats av flera skott. Deras skador betecknas dock inte som livshotande, enligt AP.

”Man börjar undra”

Enligt Scott Dutton, talesperson för Georgia Bureau of Investigation, var det den misstänkte som ringde in larmet om bilinbrottet för att lura polisen till platsen.

Dådet inträffade morgonen efter att fem poliser sköts ihjäl i Dallas i Texas. Polischef Brian Childress vill dock inte uttala sig om gärningsmannens motiv.

– Man börjar undra, men just nu kan vi bara spekulera i varför det hände, säger han.

Den misstänkte gärningsmannen har identifierats som Stephen Paul Beck och har asiatiskt påbrå, rapporterar AP.

Enligt nyhetsbyrån har poliser även attackerats i delstaterna Tennessee och Missouri.

ARTIKELN HANDLAR OM