Djurrättsalliansen

Här kastar cirkusanställd djurbajs på aktivister

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

”Gillar ni djur? Här kommer lite djurskit”

Den cirkusanställde fick nog när Djurrättsalliansen demonstrerade utanför cirkusen och började kasta djurbajs mot demonstranterna.

– Vi flyttade oss en bit bort men då kom han efter oss, säger Michelle Berghäll på Djurrättsalliansen.

Michelle Berghäll, Djurrättsalliansen.

Det var i lördags som demonstranter från Djurrättsalliansen hade samlats utanför Cirkus Wiktoria som uppträdde i Tyresö. När de stod och demonstrerade började en cirkusanställd kasta djurbajs mot dem. I klippet kan man höra den anställde skrika: ”Gillar ni djur? Här får ni lite djurskit!”

– Då flyttade vi oss lite längre bort men då kom han efter oss med en spade. Han gick på en 16-åring som vi hade med oss som är den yngsta av oss, säger Michelle.

”Förstår att det är jobbigt för dem”

Det är inte första gången som Djurrättsalliansen har problem med Cirkus Wiktoria. Tidigare har anställda följt efter demonstranter.

– Det har varit tjafs förut. Jag förstår att det är jobbigt för dem, de tycker ju inte att de gör något fel. De är jättesura på oss, en tjej berättade för mig att de följt efter henne efter en demonstration en gång, säger Michelle.

”Djur vill inte leva så”

Djurrättsalliansen medger att de inte vet hur djuren behandlas men demonstrerar mot att djuren över huvud taget finns med på cirkusen.

– Vi vet att djur får stå i transporter många och långa timmar. Om man kollar på schemat för hur ofta de uppträder så är det väldigt tungt för ett djur som egentligen helst bara vill gå i en hage. De ska inte behöva forslas runt till olika ställen, djur vill inte leva så, säger Michelle.

”Så trött på demonstranter”

Djurrättsalliansen har polisanmält bajskastningen. På Cirkus Wiktoria har man ännu inte sett klippet men medger att man inte tycker om demonstranter.

– Jag har inte sett klippet men har hört att det finns på internet och jag har inte pratat med den anställde. Jag är så trött på demonstranter. De får demonstrera om de vill men jag vill ha dem några hundra meter från oss, säger Cirkus Wiktorias ägare Lars-Åke Jonsson som inte förstår varför Djurrättsalliansen demonstrerar.

– Våra djur har det bra här på cirkusen. De reser varje dag men de är vana att resa och det rör sig inte om några långa transporter.

ANNONS

Hos Nike hittar du allt för träningen - nu upp till 50% rabatt på mängder av varor!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Följ oss på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE

Elefanten Sambo dog – efter att ha burit turister

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurrättsalliansen

Tyresö