Man fördes till sjukhus med skottskador

1 av 2
NYHETER

En man i 35-årsåldern sköts på måndagen i Sorgenfri i Malmö.

Mannen fick inledningsvis livshotande skador, skriver TT.

– Det är för tidigt att säga vad som hänt och vem eller vilka som gjort vad, säger Calle Persson vid Skånepolisen.

Larmet om skjutningen kom till polisen strax efter 15 på måndagen. På Nobelvägen i Sorgenfri hade då en man skjutits, men i övrigt är det få detaljer som polisen kan gå in på.

– Det är för tidigt att säga vad som hänt och vem eller vilka som gjort vad, säger Calle Persson som är presstalesperson vid Skånepolisen.

Vad gör ni nu?

– Vi följer som sagt med upp till sjukhuset och har mycket resurser på den misstänkta brottsplatsen. Vi spärrar av och gör en del utredningsåtgärder, pratar med eventuella vittnen och förbereder för att tekniker ska anlända. Utifrån vad vittnena säger kan vi sedan ta beslut om vi ska agera på något sätt.

Tror på lösning

På tisdagen är läget för den skottskadade mannen allvarligt men stabilt, rapporterar TT med hänvisning till Skånes universitetssjukhus.

Utredningsläget beskriver polisen som gott.

– Vi har rätt bra vittnesuppgifter och håller på att sammanställa det materialet. Vi har goda uppgifter som vi tror skall medverka till att vi får en lösning på det här, säger Lars Förstell presstalesperson vid Malmöpolisen, till TT.

”Satte tryck på skadorna”

Vittnet Andreas, som egentligen heter något annat, bor i närheten av platsen där mannen hittades skjuten. Han såg inte händelsen men hörde skottlossning.

– Jag tror att jag hörde tre skott, säger Andreas.

Vad gjorde du då?

– Jag tittade ut och såg mannen ligga på gatan, så jag sprang ner och där var en del folk. Vi försökte sätta tryck på skadorna och sen kom polisen ganska snabbt och tog över.

Andreas beskriver området där skjutningen ägt rum som relativt lugnt och att det är första gången som han sett eller hört om någon skjutning där.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott