Personbil exploderade vid tankstation i Borås

1 av 2
NYHETER

Strax före 14-tiden på fredagen exploderade en personbil i samband med tankning vid Åhaga naturgasstation i Borås. Två personer uppges vara lindrigt skadade och har förts till sjukhus.

Räddningstjänsten har spärrat av området och två personer som tankade bilen ska ha körts med ambulans till sjukhus. Ytterligare en person som befunnit sig på platsen skadades lindrigt.

– Personen har fått någon typ av hörselskada och ska själv söka vård för detta, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till Aftonbladet.

Personerna ska enligt polisen inte ha fått några allvarliga skador.

Kraftig smäll

Enligt vittnen ska det ha varit en kraftig smäll och delar från bilen ska ligga utspridda runt ett stort område.

– Vi var inne på Ica Maxi som ligger 200 meter bort när vi hörde att det smällde. När vi kom ut såg vi en sprängd bil och flera brandbilar och ambulanser på platsen, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

Polisens Tommy Nyman bekräftar detta:

– Det var en kraftig smäll som blåste ur bilen rejält.

I nuläget misstänker man inget brott i samband med händelsen utan bedömer det som en olyckshändelse. Polisen har dock beslagtagit bilen för att undersöka vad som föranledde explosionen. Bilen har bärgats från platsen för undersökning.

”Totalt livsfarligt”

För Borås Tidning berättar David Malm, driftschef för biogas på Borås stad Energi och miljö, om vad han tror har hänt.

– Det var en utländsk gasolbil som försökte tanka i vår tankstation för komprimerad gas. Gasolbilen klarar 10 bar, men stationen är ämnad för bilar som klarar 200 bar, säger David Malm till Borås Tidning.

Han tror att de som tankat har använt sig av en egentillverkad adapter.

– Det är totalt livsfarligt. Det finns också skyltar här som varnar för att det här kan hända, antagligen för att man vet om att det har hänt tidigare, säger han till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås