Nyheter

Här är de som får gå på dopet

Av: 

Camilla Sundell

Lisa Röstlund

Josefin Westin

NYHETER

Nu har den publicerats.

Listan över de lyckliga som får närvara vid prinsessan Estelles dop i morgon.

Här är alla inbjudna.

Varken prinsessan Madeleines pojkvän Chris O'Neill eller prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist finns med på listan.

– Nej, de finns inte med. Men de är inbjudna, säger hovets informationschef Bertil Ternert till Aftonbladet.

Hovet avslöjade även att prinsessan Estelle kommer att få fem faddrar, men namnen offentliggörs först i morgon. Aftonbladet har dock redan avslöjat vilka faddrarna blir.

Kungligheter och politiker

Bland de inbjudna finns kungligheter från Belgien, Danmark, Norge, Luxemburg och Nederländerna. Dessutom finns presidenterna för Island och Finland på plats.

Före detta statsministrar som Göran Persson (S) och Ola Ullsten (Fp) närvarar också, men Ingvar Carlsson (S) finns inte på plats.

– Ingvar Carlsson är bortrest, det är inte mer komplicerat än så, säger hans pressekreterare Margareta Bernhardsson till Aftonbladet.

Sjöstedt väljer möten

Hela regeringen och samtliga partiledare kommer att delta, med ett undantag; Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

– Vi hade möten inplanerade sedan länge, som inte går att boka om, i Dalarna. Så det är inget statement eller så, säger pressekreterare José Gutierrez.

Hade han gått annars?

– Det har vi inte pratat om och det blev ju inte aktuellt nu. Men han var med på en lunch uppe på Slottet för inte så länge sedan.

Romson tackade nej

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson har också tackat nej, partiet representeras enbart av Gustav Fridolin i kyrkan.

– Båda språkrören var bjudna med respektive. Men jag och min sambo kände inte att vi behövde gå. Det räcker att ett språkrör går, man har ett jobb att sköta också, säger Åsa Romson till Aftonbladet.

Språkröret kommer i stället att tillbringa dagen med att prata inför Ica-handlarna.

– Jag hoppas att Estelle får ett fantastiskt dop, och att familjen får fira. Men jag är lite emot sammanblandningen av kungahuset och svenska statsmakten.

Är du republikan?

– Nej, måste man vara det? Jag tror att det för många är intellektuellt svårt att försvara att man ärver sitt ämbete. Estelle är alldeles bedårande, men jag är lite kluven och tycker att tjejer ska få välja det jobb de vill. Men jag unnar henne och familjen en bra dopceremoni.

ANNONS

Ladda upp för PRIME DAYS på Amazon! UNIKA erbjudanden – Nu 30-dagars provperiod!

Extern länk från Amazon

Till Prime Days!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter