Nyheter

”Målar–Muhammed” rymde - i en taxi

Av: 

Oscar Nelson

NYHETER

Gängledare flydde från toppsäkerhetsfängelse

Den danske Gängledaren "Målar-Muhammed" traskade förbi vakterna vid det toppsäkra fängelset på Östjylland.

Gängledaren lurade sig ut i friheten genom att säga att han var en annan fånge, skriver Ekstra Bladet.

Mohammed  Figuini, 34, med smeknamnet "Målaren" och "Målar-Muhammed", rymde vid 15-tiden i fredags från ett toppsäkert fängelse i närheten av den danska staden Horsens på Ostjylland. 

"Målaren", som avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff för mordförsök på ett vittne, lurade sig ut i friheten genom att utge sig för att vara en annan fånge som skulle på permission.

Åkte i väg i en taxi

Fängelsepersonalen ska inte ha kontrollerat uppgifterna och låste upp porten för Muhammed Figuini, som åkte i väg från fängelset i en taxi.

20 minuter senare upptäcktes rymningen efter att den "riktiga" fången mötte upp vid portvakten för att bli utsläppt på sin permission.

–Det har skett ett uppenbart mänskligt misstag. Han har blivit förväxlad med någon annan och det får naturligtvis inte ske. Det är djupt beklagligt, och en internutredning kommer att inledas, säger fängelsedirektören Jörgen Bang till Ekstra Bladet.  

Kan ha rest till Marocko

Muhammed Figuini, som anses vara en toppfigur bland gängen i området Ishöj söder om Köpenhamn, är nu efterlyst av polisen på Sydostjylland.

Enligt uppgifter till Ekstra Bladet ska "Målaren" redan ha flytt till Marocko, men den svenska polisen vill inte kommentera om beredskapen har höjts längs med den danska gränsen eller om man samarbetar med den danska polisen.

–Det har vi inga kommenterar till, säger Jimmy Modin, informatör på Skånepolisen till Aftonbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert: