Nyheter

Evas desperata mejl till sin svärfar

Av: 

Torbjörn Ek

NYHETER

Ett rop på hjälp

LONDON. Eva Rausing visste att knarket skulle ta hennes liv.

I ett desperat mejl till sin svärfar Hans Rausing vädjade hon om hjälp.

Men sen skickade hon aldrig mejlet.

Eva och Hans Kristian Rausing har kämpat mot sitt drogmissbruk till och från sedan de blev vuxna. De träffades på drogkliniken Farm Place utanför London för 25 år sedan och lyckades enligt familjevänner hålla sig borta från knarket i mellan 10 och 12 år.

Sedan dess har familj och vänner gång på gång försökt ingripa och få dem att sluta knarka, skriver Mail on Sunday. En av Evas nära väninnor berättar hur hon brukade följa med till Anonyma Narkomaner.

– Jag gick med henne ett flertal gånger. Hon verkade förstå budskapet, men sen gick hon tillbaka till missbruket, säger väninnan.

Dog nästan 2006

En annan vän berättar hur de försökte genomföra ett ingripande genom att ta med två drogrådgivare till paret Rausings hem i exklusiva London-stadsdelen Belgravia.

– Vi sa till dem: "Ni kommer förlora er familj, ert hus, ert goda anseende, antagligen era liv om ni inte får hjälp".

Men svaret blev att paret inte behövde någon hjälp, att de bara tog droger som de fått utskrivna av läkare.

– I själva verkat var de båda mycket tunga missbrukare. Och missbruk är en progressiv sjukdom. Eva dog nästan av sitt missbruk 2006. Hon fick en infektion i hjärtat och fick en pacemaker. Det är otroligt att hon överlevde så länge som hon gjorde, säger vännen.

”Jag kommer dö”

Men Eva Rausing tycks inte ha levt fullständigt i förnekelse. I januari 2010 skrev hon ett mejl till sin svärfar, Hans Kristians pappa Tetra Pak-miljardären Hans Rausing. Mail on Sunday har tagit del av mejlet som Eva av någon anledning valde att aldrig skicka i väg.

– Jag inser att jag kommer dö och det finns en del av mig som desperat inte vill dö utan vill kämpa kämpa kämpa. Men jag slinter och jag vänder mig till dig för hjälp, skriver Eva Rausing i mejlet till sin svärfar.

– Om inget förändras kommer jag dö, Hans. Jag kände bara att jag inte vill dö utan att försöka allt som jag möjligen kan för att nå dig och be dig om att snälla hjälp mig. Din son känns mycket mycket hopplös. Trots att jag håller mig nära honom håller jag på att förlora greppet för jag blir svagare.

Detta har hänt

Måndag 9 juli

Hans Kristian Rausing, 49, stoppas av polis när han kör bil märkbart påverk­ad. Vid en husrannsakan i Tetra Pak- arvingens hem hittas hans fru Eva, 48, död i ett av sovrummen. Rausing grips för inblandning i hennes död.

Tisdag 10 juli

Polis försöker förgäves förhöra Rausing. Han förs till sjukhus för vård på en säkerhetsklinik.

Onsdag 11 juli

Det framkommer att Eva Rausing hade legat död i sitt hem en längre tid när hon hittades.

Torsdag 12 juli

Evas mamma Nancy Kemeny berättar att hon inte sett sin dotter sedan i jul­as. Evas familj uppges ha anlitat före detta elitsoldater för att försöka hindra sin dotter från att knarka. Ändå lyckades hon vissa månader spendera upp till 1,2 miljoner kronor på droger.

Fredag 13 juli

Den ansvariga polisinspektören avslöj­ar att Hans Kristian Rausing gripits misstänkt för mord. Polis väntar fort­farande på att kunna höra honom.

Lördag 14 juni

Polisen misstänker att Eva kan ha leg­at död i omkring tre veckor. Den förmultnande kroppen ska vara förklar­ingen till att dödsorsaken ännu inte har kunnat fastställas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: