Nyheter

Högt spel om nya prinsessans namn

Av: 

Britt Peruzzi

NYHETER

Här är högoddsarna - och favoriterna

Sorry, Desirée och Kristina.

Ni kan bli utkonkurrerade av ett helt oväntat namn. Kanske Alicia.

– Ja, jag är faktiskt osäker på om det blir något av favoritnamnen, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på vadslagningsbyrån Betsson.

Intresset för vad den nya kungliga bebisen ska heta har gått i vågor. Betsson lade upp ett namnodds redan i augusti när nyheten om prinsessan Victorias graviditet blev känd.

– Då hade vi aktivitet under en månad, sedan har det varit lugnt fram till den senaste månaden. I takt med spekulationerna om barnets kön har det ökat igen.

Enligt Thomas Bertilsson har lågoddsarna länge varit Desirée och Kristina, tätt följda av Ingrid och Märta.

Högst odds på Anna

– Högst odds är det på Anna, som kan ge 40 gånger pengarna.

Experten understryker dock att just namnvadslagningar är knepiga. De ligger utanför spelbolagens dagliga sportvardag och är svårare att förhålla sig till.

– Det är så mycket som kan spela in. Nu på slutet har jag insett att Alice och Sibylla, gamla mormors och farmorsnamn, skulle kunna bli aktuella. Spannet är så stort. Att vi lyckats pricka in precis rätt namn skulle vara en jackpot, en riktigt rolig grej. Men jag tror inte att det är sannolikt, säger Thomas Bertilsson.

Namnoddsen ingår i kategorin nöje/kultur, spel som oftast kommer på förfrågan från kunderna.

– När kronprinsessparet gifte sig spelade man bland annat på hur bröllopsvädret skulle bli och vad kungen skulle hålla tal om.

Unibet har haft samma flicknamn i topp på favoritlistan sedan i höstas. Då sa PR-chefen Jonas Nilsson att han skulle sätta en slant på Kristina eller Margareta som gav tio gånger pengarna.

Idag låter det lite annorlunda.

– Jag är inte säker på att det blir några av de namnen. Istället har namnet Alicia dykt upp som en lågoddsare, från ingenstans Det ger just nu omkring fem gånger pengarna.

Fem gånger pengarna är ändå en bagatell jämfört med den riktiga högoddsaren – att Victoria hade fött en prins som döptes till Zlatan. En satsad hundralapp på Zlatan hade gett 50 000 kronor tillbaka.

NordicBet tvingades i morse sänka oddset på Christina från 12 till åtta gånger pengarna och på Ulrika från 50 till 20 gånger pengarna.

Lägst odds hade fortfarande Desirée (4,50), Alicia (7), Linnea (7,50), Christina, Ingrid, Astrid och Alice (8).

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: