Babylyckan: Prinsessan Estelle

”Klassisk vagn i klassisk färg”

NYHETER

Experten om nyblivna föräldrarnas val av barnvagn

Märket var ingen skräll – Brio är kunglig hovleverantör. Men hur bra är egentligen modellen Brio Happy? Vi lät barnvagnsexperten Malin Stellwall, redaktör på Barnnet, titta närmare på prinsessan Estelles vagn.

En blivande storsäljare?
En blivande storsäljare?

Modellen

– Personligen tycker jag att fyrhjuliga barnvagnar är väldigt bra. Den här modellen är en klassisk och fyra hjul är mer stabilt än tre. Fyra hjul är inte lika smidigt som tre, men Brio Happy är förhållandevis nätt. När Estelle blir lite större kanske de vill ha en ännu smidigare vagn.

Färgen

– Mörkblått är en klassisk barnvagnsfärg. Alla de stora leverantörerna har mörkblått tyg till sina vagnar, det är en av basfärgerna som alltid säljer. Blått brukar vara en pojkfärg, men att ha en mörkblå vagn till en flicka är inget ovanligt.

Tyget

– Är inte något ur den aktuella kollektionen. Det är rutmönstrat, så kallat qulitat tyg, som troligen är från en tidigare kollektion.

Hjulen

– Det ser ut att vara luftfyllda och det ger bra stötdämpning. Man kan gå på skogsstigar, men det är kanske ingen man löptränar med.

Handtag

– Går att höja och sänka om man är olika lång. Det finns också en fotbroms som man låser, men ingen handbroms, det kanske är ett litet minus.

Säkerhet

– Generellt brukar fyrhjuliga vagnar få bra i tester eftersom de är mer stabila. Dessutom får svenska vagnar höga betyg när det gäller säkerhet. Brio har ett bra säkerhetstänkande.

Korgen

– Det är en duovagn, liggkorgen som används när barnet är litet går att byta mot en sittdel.

Priset

– Det här är ingen lågprisvagn, men heller ingen lyxmodell. Priset ligger på medelnivån (lägsta pris är 4795 kronor enligt prisjakt.se).

Aftonbladet

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Babylyckan: Prinsessan Estelle

ÄMNEN I ARTIKELN

Babylyckan: Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle