Nyheter

Kvinna knivskuren i ansiktet

Av: 

Ida Gustafsson

NYHETER

Okänd man attackerade

Den 20-årige mannen smög sig på en man och kvinna som satt på en bänk i Växjö.

Plötsligt attackerades kvinnan som blev knivskuren i kinden.

Mannen som följde efter gärningsmannen knivskars också.

Larmet om händelsen kom till polisen 01.51 på natten till söndagen. Mannen och kvinnan, båda i 20-årsåldern, satt på en bänk i de centrala delarna av Växjö och pratade när en för dem okänd man smög upp bakom dem.

– Helt oprovocerat drar han tjejen bakåt som då märker att hon blir skuren på ena kinden, det svider till, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Tumult uppstod

Efteråt försökte gärningsmannen gå därifrån men mannen som blev vittne till händelsen följde efter. När han kommer i kapp uppstår tumult, men gärningsmanenn lyckas slita sig. Mannen följer efter på nytt och hinner i kapp, men även denna gång kommer gärningsmannen loss.

– Men han kommer i fatt igen på en kyrkogård och där inträffar det som blir det sista tumultet, och mannen blir knivskuren i bröstet, säger Jörgen Gustavsson.

Grov misshandel

Strax därefter kommer polispatrull till platsen som griper gärningsmannen. Kvinnan och mannen fördes till lasarettet i Växjö, men deras skador betecknas inte som livshotande. Gärningsmannen som är i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för grov misshandel och han kommer att förhöras under söndagen. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert: