Eva Rausings brev till Palmeexperten

NYHETER

Eva Rausings och Gunnar Walls mejlkonversation om Palmemordet inleddes förra sommaren och består av totalt 24 mejl.

Första brevet, 5 juni 2011:

Hej!

Mitt namn är Eva och jag är gift med Hans K. Rausing och jag har nyligen, efter nästan 20 års äktenskap, fått veta av min man att XX låg bakom mordet på Olof Palme. Min make upptäckte det av en slump för många år sedan och det påverkade honom mycket, mycket negativt. Jag tror att jag vet var mordvapnet är. /.../ Han trodde att Palme hotade hans företag och han ville inte förlora det.

Jag är rädd för XX. Han är inte en bra person men jag skulle aldrig säga något sådant här om det inte var sant. Jag vet att min man säger sanningen om XX. /

Jag kan berätta mer om du skriver tillbaka.

Vänliga hälsningar

Eva L. Rausing

Utdrag ur mejl nummer 7:

”XX har enormt mycket pengar och jag har ­absolut sett honom använda dem för att krossa människor genom att stämma dem.”

”XX hade motiv, medel, och nu kan jag säga ­benägenhet att göra det.”

Utdrag ur mejl nummer 15:

”Jag antar att jag förstår att det kommer att bli mycket svårt att bevisa något, även om jag vet att jag har rätt om XX. Jag tycker synd om familjen Palme och jag önskar de fick veta. Man kan föreställa sig att det skulle vara trevligt för dem att få ett avslut på detta.”

Utdrag ur mejl nummer 17:

”Jag hatar tanken på att XX kommer undan med allt detta utan något som helst straff. Men kanske finns det verkligen ett straff som väntar honom.”

Utdrag ur mejl nummer 19:

”Jag accepterar helt att jag kan ha fel om XX men konstigt nog har jag skrivit till honom tre gånger nu om detta och han har inte förnekat det. Jag hoppas att han inte dödar mig i stället. Glöm inte att undersöka om jag plötsligt skulle dö! Bara ett skämt, hoppas jag.”

ARTIKELN HANDLAR OM