Mormoders sambo gripen efter att 12-åring hittad död

1 av 3 | Foto: Tia Sharpe
NYHETER

LONDON. Tia Sharpe har varit försvunnen i en vecka. Enligt den 12-åriga flickans mormor och hennes sambo skulle hon till ett shoppingcentrum och köpa skor. I dag hittades en kropp i mormoderns hem – och nu har sambon gripits misstänkt för inblandning i mordet.

Den sista personen som såg Tia Sharpe innan hon försvann förra fredagen var hennes mormors sambo Stuart Hazell, 37. Han har hävdat att han gav henne 10 pund, ungefär en hundralapp, för att åka till ett shoppingcentrum några kilometer från hemmet i Birchwood i södra London mitt på dagen.

Spärrade av mormoderns hus

Men polisen som gått igenom hundratals timmar av material från övervakningskameror från shoppingcentret och hennes förmodade väg dit hittade inte ett enda spår.

I förmiddags spärrades mormoderns hem av och genomsöktes av polis och spårhundar.

Där hittades en kropp. Någon formell identifiering av kroppen har ännu inte gjorts, men enligt Sky News är det nu helt klart att det är den försvunna 12-åriga flickan Tia Sharp som man har hittat.

Sambon direkt efterlyst

Direkt efter att kroppen hittades gick polisen ut med att man efterlyste mormoderns sambo Stuart Hazell som inte synts till på hela dagen. Polisen varnade allmänheten från att närma sig honom och i stället ringa larmnumret om han siktades.

Klockan 22 svensk tid kom beskedet att han gripits efter att en person ur allmänheten larmat polisen om att han var i Merton i södra London.

Under hela eftermiddagen har samtidigt polisens utredning i mormodern Christine Sharpes hem och dess närmaste omgivning fortsatt. Polisen har spärrat av ett stort område kring fastigheten och burit ut mängder med bevismaterial ur hemmet. Man har också satt upp ett antal tält på tomten.

Enligt Scotland Yard har huset genomsökts ett antal gånger under veckan som Tia Sharpe varit försvunnen.

– Som alltid när en ung person rapporteras försvunnen så genomsökte vi hennes sovrum i fredags. Därefter har vi sökt igenom resten av huset vid ytterligare två tillfällen, dels i söndags och sen återigen i onsdags med spårhundar. Nu återstår att komma fram till hur länge kroppen legat på den plats där den hittades, säger polisens presstalesman till Sky News.

Mormodern mycket orolig

Tia Sharpes mamma och mormor har beskrivits som utom sig av oro över flickans försvinnande.

–Jag vet inte var hon har tagit vägen. Jag vet inte hur hon försvunnit, men hon håller sig inte borta frivilligt, det vet jag. Mitt enda meddelande till Tia är att jag älskar henne. Hon är mitt liv. Jag vet inte vad mer jag kan säga, har mormor Christine Sharp tidigare sagt enligt Daily Mail.

I morse spärrades hennes hem av av polis. Christine Sharpe hade frivilligt lämnat sitt hem för att låta polisens brottsplatsundersökare söka igenom huset och den närmaste omgivningen.