Skulle döda spindel – brände ned sitt hem

Foto: TT/Skärmdump Twitter
Han tände eld på spindel – lägenheten brann ned på köpet.
NYHETER

När en man såg en stor spindel i sin lägenhet försökte han förgöra den med eld – men det hela gick fel, skriver amerikanska lokaltidningen Redding Record Searchlight.

I söndags såg en man i den amerikanska staden Redding i Kalifornien en stor vargspindel i sin lägenhet. Med målet att döda den drog han fram en en tändare av det lite större slaget för att tända eld på den.

Men det hela gick inte som tänkt.

Den åttbenta varelsen fattade eld – och flydde sin väg över en madrass som även den började brinna. Tillsammans med en annan person som bor i lägenheten lyckades mannen släcka branden i madrassen men den hade hunnit sprida sig till en flaggsamling och gardinerna i rummet. Försöket att släcka den nya brandhärden med en vattenslang misslyckades och männen tvingades fly lägenheten.

Brandkåren kom till platsen och lyckades hindra elden från att sprida sig till fler lägenheter. Efter 20 minuter hade de lyckats släcka den.

De boende klarade sig oskadda men lägenheten är så pass obeboelig att de tvingas flytta. Kostnaden för skadorna är på cirka 100 000 kronor. Enligt Lyndsey Wisegarver som bodde i lägenheten med de två männen så hade de redan tänkt att flytta och att händelsen skyndade nu på processen, skriver Redding Record Searchlight.

Så gör du – om det börjar brinna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM